Ήπιες διακυμάνσεις για τις ευρωαγορές σήμερα με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αυριανής «σούπερ Πέμπτης», με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε ελαφρά κατά 0,2% στις 7.081 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,38% στις 15.581 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 6.563 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 25.741,75 μονάδες μειωμένος κατά 0,26%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατάφερε να βρεθεί οριακά σε θετικό έδαφος, στις 9.156,10 μονάδες με αύξηση 0,027%.

Όσον αφορά στον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις κατά 0,09% στις 454 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ελπίζουν πως η ΕΚΤ, όχι μόνο θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της κατά την αυριανή της συνεδρίαση, αλλά πως θα ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συζητήσει σύντομα επιβράδυνση της αγοράς ομολόγων. Άλλωστε, ο ρυθμός ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας κινείται σε μετριοπαθή επίπεδα.

Αντιθέτως, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα στις ΗΠΑ, δεδομένου πως οι ρυθμοί ανάπτυξης… καλπάζουν και οι τιμές αυξάνονται συνεχώς. Μάλιστα, η επιβεβαίωση της διόγκωσης των πληθωριστικών πιέσεων μέσα από τα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που προβλέπεται πως ανέβηκε περαιτέρω στο 4,7% το Μάιο, θα φουντώσει εκ νέου την ανησυχία για την αντίδραση της Fed. Μπορεί εξάλλου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιμένει πως η άνοδος των τιμών θα είναι πρόσκαιρη, όμως οι επενδυτές δεν ηρεμούν φοβούμενοι πρόωρη έναρξη του tapering.

Εξάλλου το πρωί και η Κίνα είχε ανακοινώσει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στις τιμές παραγωγού, στο υψηλότερο σημείο εδώ και 12 χρόνια λόγω του ράλι στις τιμές των commodities.

Πάντως, σήμερα στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά στα 69,52 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχώρησε 0,1% στα 1.894 δολάρια την ουγγιά. Αντιστοίχως στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κέρδισε έδαφος έναντι του δολαρίου στα 1,21 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές