Ένα γυναικείο άγαλμα ηλικίας 1800 ετών ανακαλύφθηκε κοντά στη Σμύρνη στη δυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, το Τμήμα Ανασκαφών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας δήλωσε ότι το άγαλμα βρέθηκε στην αρχαία πόλη της Μητρόπολης που βρίσκεται στην περιοχή Tορμπαλί της Σμύρνης και σημείωσε: «Οι ανασκαφές μας θα συνεχιστούν το 2021».

Δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα κι ένα βίντεο διάρκειας 39 δευτερολέπτων που δείχνει τη διαδικασία ανασκαφής του αρχαίου αγάλματος.

Η αρχαία πόλη της Μητρόπολης βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Σμύρνης και 45 χιλιόμετρα από την παγκοσμίου φήμης αρχαία πόλη της Εφέσου.

Ο τόπος όπου έγινε αυτή η σημαντική ανακάλυψη, φέρει ίχνη από την κλασική, ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και οθωμανική περίοδο, και βρίσκεται υπό ανασκαφή εδώ και χρόνια ως μέρος ενός έργου που υλοποιείται από κοινού από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Celal Bayar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Βουτσινάς (ΕΕΠ): Κατοχυρώστε τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας σας
Executive |

Γιατί είναι σημαντική η κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου μιας εταιρείας

Οδιακριτικός τίτλος, ως ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα της επιχείρησης ή του εμπορικού καταστήματός της, διαφοροποιείται, κατοχυρώνεται και προστατεύεται αυτόνομα από τα λοιπά διακριτικά γνωρίσματα

Συνεργασία KPMG και Microsoft στις φορολογικές και χρηματοοικονομικές λειτουργίες
Executive |

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για φορολογικές και χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Το KPMG Digital Gateway, που στηρίζεται στο Microsoft Azure, παρέχει σε πραγματικό χρόνο σφαιρική εικόνα των φορολογικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων