Μεικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι επιμέρους δείκτες της αμερικανικής αγοράς με την έναρξη της εβδομάδας, με την πλειονότητα των επενδυτών να έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, την Τετάρτη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,39% στις 34.342μονάδες, ο S&P 500 βρίσκεται επίσης σε αρνητικό έδαφος χάνοντας 0,2% στις 4.239 μονάδες, ενώ στον αντίποδα ανοδικά κινείται ο Nasdaq κερδίζοντας 0,14% στις 14.089 μονάδες.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή, ο S&P 500 σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό κλείνοντας για την εβδομάδα με κέρδη 0,4%. Ο βιομηχανικός Dow έκλεισε την εβδομάδα με συνολικές απώλειες ύψους 0,8%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,9%, συμπληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα του με κέρδη.

Το στοίχημα της εβδομάδας έχει να κάνει με τη στάση που θα κρατήσει η Fed απέναντι στα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έδειξαν νέο άλμα του πληθωρισμού. Μέχρι τώρα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει διαμηνύσει πως η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων είναι παροδική και πρόσκαιρη και άρα δεν θα επηρεάσει τη στρατηγική της, όμως οι επενδυτές περιμένουν να το επαναλάβει και μέσα από ένα επίσημο ανακοινωθέν της.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,48%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,213.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,9% στα 71,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται χαμηλότερα κατά 0,601, στα 1.868 δολάρια ανά ουγκιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street