Στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και περίπου ένα μήνα «γλίστρησε» σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς και οι αγορές των εμπορευμάτων ζουν στο ρυθμό της επικείμενης συνεδρίασης της Federal Reserve.

Τα πακέτα στήριξης και τα σταθερά χαμηλά επιτόκια έχουν ωθήσει ανοδικά τις τιμές των πολύτιμων και όχι μόνο μετάλλων από τις αρχές της χρονιάς, οπότε η ανησυχία που επικρατεί στην αγορά πως η ισχυρή ανάκαμψη και η άνοδος του πληθωρισμού μπορεί να «σπρώξει» την Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε πρόωρη επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων έχει επηρεάσει τα δεδομένα.

Εάν η Τράπεζα και ο διοικητής της, Τζερόμ Πάουελ, μείνουν σταθεροί στην πολιτική που ακολουθεί η Fed, εκτιμώντας πως η άνοδος των τιμών είναι πρόσκαιρη και δεν θα οδηγήσει σε πρόωρο περιορισμό των μέτρων στήριξης, η τιμή του χρυσού αναμένεται να πάρει και πάλι την ανιούσα καλύπτοντας το έδαφος που έχει χάσει. Ωστόσο, για την ώρα οι πιέσεις έχουν οδηγήσει σε πτώση της τιμής του χρυσού.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση 0,7% στα 1.865 δολάρια την ουγγιά, αν και νωρίτερα είχε βρεθεί να υποχωρεί έως και κατά 1,7%. Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα η τιμή του είχε ανέβει προσωρινά και πάνω από τα 1.900 δολάρια.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν την ίδια ώρα τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, ήτοι ασήμι, παλλάδιο και πλατίνα, ενώ πτώση καταγράφει και ο χαλκός πέφτοντας κατά 0,4% στα 9.963 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές