Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόγευμα εργασίας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στις 10.50, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Θα παρουσιαστούν:

-Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

-Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

-Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

-Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Βουλή: Συζήτηση των συμβάσεων για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Διαδικασία εξπρές κατήγγειλε η αντιπολίτευση
Επικαιρότητα |

Συζήτηση των συμβάσεων για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στη Βουλή

Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα πρέπει να συζητήσουν το σχέδιο νόμου, σήμερα Τετάρτη σε μια συνεδρίαση, με προγραμματισμό αυτό να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή

Κωδικός «μικρομεσαίες»: Πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά οι επιχειρήσεις δεν το ξέρουν
Οικονομία |

Κωδικός «μικρομεσαίες»: Πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά οι επιχειρήσεις δεν το ξέρουν

Το 44% των ΜμΕ δηλώνουν αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν του πόρους, όμως μόλις το 14% των ΜμΕ δηλώνει πλήρη γνώση των επιμέρους δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, ενώ το 1/3 δεν γνωρίζει τη χρήση του

Ταμείο Ανάκαμψης: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις από τη Eurobank
Ταμείο Ανάκαμψης |

17 ερωταπαντήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης από τη Eurobank

Οι 17 ερωταπαντήσεις προέκυψαν από εκδήλωση της τράπεζας την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας πελάτες της είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν διευκρινίσεις και να υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με το ΤΑ