Εκτιμήσεις για περαιτέρω, σημαντική άνοδο των πετρελαϊκών τιμών πριν τα τέλη της χρονιάς εξέφρασε ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών commodities της Goldman Sachs, Τζέφρι Κάρι, κάνοντας την πρόβλεψη πως το Brent θα «πιάσει» τα 80 δολάρια το βαρέλι μέσα στο τρέχον, τρίτο τρίμηνο.

Σε σημείωμα που εστάλη προς τους πελάτες της τράπεζας, ο κ. Κάρι επισημαίνει πως ο συνδυασμός της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας και οι περιορισμοί που έχουν δρομολογηθεί στα επίπεδα προσφοράς, έχουν θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού.

«Με το ρυθμό ανάπτυξης της ζήτησης να παραμένει ισχυρός απέναντι σε μια ανελαστική γραμμή προσφοράς πέρα από τον πυρήνα του ΟΠΕΚ+,  η παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα της από το περασμένο καλοκαίρι, σχεδόν στα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια ζήτηση πιθανότατα αυξήθηκε στα 97 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα 95 εκατ. βαρέλια που βρισκόταν μόλις λίγες εβδομάδες πριν, καθώς ακόμη και η αγορά της Ινδίας άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση, με αποτέλεσμα οι αγορές ήδη να αντιδράσουν τροφοδοτώντας ενίσχυση των τιμών.

Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί με κέρδη τουλάχιστον της τάξεως του 15% που θα φέρει το Brent να «πιάσει» τα 80 δολάρια το βαρέλι μέσα στο τρίτο τρίμηνο και πιθανότατα να κινηθεί και ακόμη υψηλότερα.

Θυμίζουμε πως το Brent ήδη φλερτάρει και έχει πρόσκαιρα ξεπεράσει το όριο των 73 δολαρίων το βαρέλι, μετρώντας κέρδη της τάξεως του 55% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές