Νέα δεδομένα που κατά κάποιον τρόπο φαίνονται σχεδόν… πρωτόγνωρα ισχύουν από σήμερα Πέμπτη, καθώς το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η μάσκα για την προστασία από τον κοροναϊό παύει να είναι απαραίτητη σε κάθε κίνησή μας σε δημόσιους χώρους.

Η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, σε συνδυασμό με τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα από την καταγραφή των νέων κρουσμάτων αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας επέτρεψαν αυτή τη νέα χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον ιό.

Παράλληλα, από την προσεχή Δευτέρα παύει, μεταξύ άλλων, να ισχύει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Πρόκειται για μια νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία επιβεβαιώνει την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, οι οποίοι προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα