Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε η British Airways με τους δεκάδες χιλιάδες πελάτες και εργαζομένους της των οποίων τα προσωπικά στοιχεία διέρρευσαν έπειτα από κυβερνοεπίθεση κατά της βρετανικής εταιρείας το 2018.

Η νομική εταιρεία PGMBM, την οποία διόρισε το δικαστήριο ως νομικό εκπρόσωπο της BT, ανακοίνωσε ότι τα θύματα συμφώνησαν σε συμβιβασμό για τις αποζημιώσεις, ο οποίος ωστόσο καλύπτεται από όρο εμπιστευτικότητας. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει παραδοχή ευθύνης από την BT, επισημαίνει το Reuters.

Συνολικά 420.000 πελάτες και εργαζόμενοι της BΤ είδαν τα στοιχεία τους να διαρρέουν στο Διαδίκτυο μετά την παραβίαση των συστημάτων της αεροπορικής εταιρείας το 2018.

Τον Οκτώβριο, ο Επίτροπος Πληροφοριών της Βρετανίας επέβαλε στην BT πρόστιμο 20 εκατομμυρίων λιρών (23,4 εκατ. ευρώ) για την αποτυχία της εταιρείας να προστατεύσει τα δεδομένα των ταξιδιωτών.

Λίγο μετά την ανακοίνωση στις 11.20 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, η μετοχή του ομίλου IAG, στον οποίο ανήκει η BT, παρουσίαζε άνοδο κατά 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής