H επικεφαλής επιστήμονας των κλινικών δοκιμών του κινεζικού εμβολίου Sinovac στην Ινδονησία πέθανε σήμερα, και ο θάνατός της φέρεται να οφείλεται στην Covid-19, σύμφωνα με ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο θάνατος της Νοβίλια Στζαφρί Μπαχτιάρ έρχεται καθώς οι αριθμοί των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ινδονησία, μία από τις χώρες όπου το εμβόλιο Sinovac χορηγείται ευρέως.

Η ειδησεογραφική υπηρεσία Kumparan ανέφερε ότι η Νοβίλια πέθανε από κορονοϊό. Το μέσο ενημέρωσης Sindonews, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της κρατικής φαρμακευτικής εταιρείας BioFarma, μετέδωσε ότι η επιστήμονας θάφτηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Covid-19.

Ο υπουργός κρατικών επιχειρήσεων Έρικ Θοχίρ σε ανάρτησή του στο Instagram θρήνησε για το «πελώριο κενό» που αφήνει η Νονίλια στη BioFarma, η οποία παρασκευάζει το εμβόλιο. Δεν ανέφερε την αιτία θανάτου της.

«Ήταν επικεφαλής επιστήμονας και επικεφαλής δεκάδων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από τη BioFarma, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19 σε συνεργασία με την Sinovac», είπε.

«Αυτό έχει παραχθεί και χορηγηθεί σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδονησία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να απαλλαγούμε από την πανδημία Covid-19».

Η BioFarma δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το θάνατο της Νοβίλια, η οποία ήταν λίγο πάνω από 50 ετών.
Οι μολύνσεις και οι θάνατοι υγειονομικών στην Ινδονησία που έχουν λάβει το εμβόλιο Sinovac έχουν προσθέσει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου.Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα δεδομένων Lapor COVID-19, 131 υγειονομικοί, εμβολιασμένοι ως επί το πλείστον με το εμβόλιο Sinovac, έχουν πεθάνει από τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων 50 τον Ιούλιο.

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα ότι κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερους από 1.000 ημερήσιους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο και επιβεβαίωσε 34.379 μολύνσεις. Το τελευταίο κύμα λοιμώξεων τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα