Συνεχίζει την ανοδική του πορεία σήμερα και για έβδομη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός αντιδρώντας έτσι στην αποδυνάμωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη σταθερότητα της οικονομικής ανάκαμψης.

Ενδεικτικά, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο, την ώρα που όλοι οι επιμέρους δείκτες της Wall Street βρίσκονται στο «κόκκινο».

Εξάλλου, και τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, τον Ιούνιο, έδειξαν πως τα μέλη του συμβουλίου αναγνώρισαν την ανάγκη να αρχίσουν να συζητούν για το tapering και την πιθανότητα να επιβραδύνουν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων συντομότερα από το αναμενόμενο, όμως σε πρώτη φάση ξεκαθάρισαν πως δεν είναι έτοιμοι να διαμορφώσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα λόγω και της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις οικονομικές προοπτικές.

Έτσι, η τιμή spot του χρυσού ανέβηκε κατά 0,6% στα 1.814 δολάρια την ουγγιά, αν και αργότερα έχασε έδαφος στα 1.797 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση για το σύνολο της χρονιάς, ο χρυσός παραμένει χαμένος με απώλειες άνω του 4%, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως τα εμβολιαστικά προγράμματα θα φέρουν τελικά τον τερματισμό των μέτρων στήριξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές