Λήγει σήμερα 12/07 η παράταση 3 ημερών που δόθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας “tourism4all.gov.gr”, υπάρχει και σήμερα. Κατα συνέπεια, όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Στις 5 ή 6 Αυγούστου θα μπορεί να εκκινήσει η χρήση των voucher του φετινού προγράμματος «Τουρισμός για όλους» υπογράμμισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Είναι τεράστιος ο αριθμός των αιτήσεων. Υπάρχουν και οι περσινοί δικαιούχοι που μπορούν να χρησιμοποιούν ήδη το voucher» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Οι δικαιούχοι των φετινών voucher θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, ενώ η χρήση τους θα ξεκινήσει στις 5 ή 6 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, φέτος προστέθηκαν 50.000 voucher, ενώ διευρύνθηκαν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, τα περσινά περίπου 320.000 voucher που δεν αξιοποιήθηκαν, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ξενοδοχεία και καραντίνα

«Υπάρχουν ξενοδοχεία και δωμάτια covid σε περίπτωση που νοσήσει ένας πολίτης που ταξιδεύει» υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι φέτος υπάρχουν λιγότερα ξενοδοχεία covid.

«Όμως βγαίνουν πολύ συχνά προκηρύξεις για ξενοδοχεία covid» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανοίγουν για κανονική χρήση φέτος.

Τέλος, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό είπε ότι «οι επιστήμονες ορίζουν τους κανόνες κι εμείς του ακολουθούμε κατά γράμμα. Σε κάθε περίπτωση, όπως και στην Ίο, η αντίδραση είναι άμεση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός