Υψηλότερη των προσδοκιών αποδείχτηκε η αύξηση των εξαγωγών στην Κίνα τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 32,2% (οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 23,1%) τον Ιούνιο έναντι του προηγουμένου έτους, σε σχέση με την αύξηση 27,9% τον Μάιο.

Ωστόσο το συνολικό εμπόριο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ίσως επιβραδυνθεί κατά το 2ο εξάμηνο  του 2021,  αποτυπώνοντας μερικώς τις αβεβαιότητες της πανδημίας καθώς εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα.

Οι συνολικές εξαγωγές επίσης υπερέβησαν τα αναμενόμενα, αν και ο ρυθμός ανόδου υποχώρησε τον Μάιο, με την αξία να ενισχύεται από τις τιμές πρώτων υλών.

Λόγω των προσπαθειών του Πεκίνου για τον περιορισμό της πανδημίας, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως έχει κατορθώσει να πετύχει μια ισχυρή οικονομική αναβίωση από την κρίση του κορονοϊού.

Εμπορικό πλεόνασμα

Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 36,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιβραδύνθηκαν από την άνοδο 51,1% τον Μάιο, η οποία αποτέλεσε ρεκόρ 10ετίας.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στο 1ο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 3%, σημειώνοντας την πρώτη πτώση από το 2013.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 51,53 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 44,2 δισ. δολάρια και σε σχέση με τα 45,54 δισ. δολάρια τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ