Τραγικός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σε βιομηχανικό πάρκο χημικών εργοστασίων στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, καθώς υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 16 εκ των οποίων οι τέσσερις βαριά.

Μετά την έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά η οποία χαρακτηρίστηκε ως «ακραία απειλή» από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Σύμφωνα με την Currenta η οποία διαχειρίζεται το πάρκο Chempark, η έκρηξη έγινε σε χώρο με δεξαμενές που περιείχαν διαλυτικό. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η φωτιά δημιούργησε ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο καπνού στον ουρανό της περιοχής, και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να την ελέγξουν και να την σβήσουν.

Όπως σημειώνει η BILD, στο εργοστάσιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη γίνεται καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το νέφος που δημιουργήθηκε κατευθυνόταν, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Rheinisch-Bergisch, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Πάνω από 30 εταιρείες λειτουργούν στο Chempark του Λεβερκούζεν, μεταξύ των οποίων οι Covestro, Bayer, Arlanxeo και Lanxess.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα