Την επίταξη ξενοδοχείου στην Αλόννησο ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομικών και Υγείας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το κατάλυμα επιτάσσεται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής διαμονής φυσικών προσώπων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊο, για το χρονικό διάστημα από σήμερα, 29 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν υπήρξαν καταλύματα στην περιοχή του νησιού της Αλοννήσου στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά ώστε να μετατραπούν σε ξενοδοχεία για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων COVID-19 του Υπουργείου Τουρισμού.

Το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο επιβάλλεται η αναγκαστική διάθεσή του στο δημόσιο είναι 2 αστέρων και δυναμικότητας 27 δωματίων.

Η αξία της αποζημίωσης του τουριστικού καταλύματος υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 60 ευρώ/ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και του ΦΠΑ, και 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά.

Το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα, σύμφωνα με την απόφαση δεσμεύεται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του κορωνοϊού και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Αναφορικά με τη σίτιση των διαμενόντων πρέπει να τηρούνται τα οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για κάθε επιχείρηση που συνεργάζεται με το κατάλυμα και τα γεύματα να διανέμονται αποκλειστικά από το προσωπικό του καταλύματος στους διαμένοντες.

Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα ισχύος του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης, ήτοι από 29.7.2021 έως και 30.9.2021 και καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας στο τουριστικό κατάλυμα εφάπαξ εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μετά τη λήξη του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης.

Για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος οφείλει να τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο τουριστικό κατάλυμα- όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος κορωνοϊού που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας