Με ένα νέο ρεκόρ από τον S&P 500 και άλμα άνω των 100 μονάδων για τον βιομηχανικό Dow Jones αντέδρασε η Wall Street, στα θετικά στοιχεία της έκθεσης για την αμερικανική απασχόληση τον Ιούλιο, η οποία παρουσίασε επιδόσεις σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Στο ταμπλό, ο S&P 500 «έπιασε» ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό και αυτή την ώρα βρίσκεται στις 4.433 μονάδες αυξημένος κατά 0,1%. Αντίστοιχη ανοδική πορεία και για τον Dow Jones που ανεβαίνει κατά 0,3% στις 35.169 μονάδες, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq δεν ακολουθεί καταγράφοντας πτώση κατά 0,32% στις 14.848 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει στο 1,284%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,177.

Η αγορά περίμενε πως η έκθεση για την απασχόληση θα είναι καλή δείχνοντας νέα πτώση της ανεργίας, όμως τελικά τα στοιχεία ήταν ακόμη καλύτερα με 943.000 νέες προσλήψεις και υποχώρηση της ανεργίας στο 5,4%, από το 5,9% τον περασμένο μήνα, στο χαμηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2020.

Βέβαια, η βελτίωση της αγοράς εργασίας μπορεί να ωθήσει την Fed να προχωρήσει σε απόσυρση των μέτρων στήριξης πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, δεδομένου πως ήδη στην τελευταία συνεδρίαση της έθεσε την αργή πορεία ανάκαμψης της απασχόλησης ως ένα από τα αγκάθια που την απασχολούν. Και βέβαια η νέα αύξηση που καταγράφηκε στα ημερομίσθια παραπέμπει σε περαιτέρω διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που προφανώς απασχολεί αγορά και τραπεζίτες.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο σήμερα υποχωρεί κατά 0,59% στα 68,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός χάνει σημαντικό έδαφος σε ποσοστό 2,41% στα 1.766 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]