Εντυπωσιακό άλμα της τάξεως των 200%(!) κατέγραψαν τα κέρδη της δανέζικης Maersk, καθώς η αναζωπύρωση της οικονομικής δραστηριότητας έφερε κάθετη αύξηση της εμπορικής ναυτιλιακής κίνησης αλλά και σημαντική άνοδο στο κόστος των ναύλων.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 5,1 δισ. δολάρια, από τα 1,7 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όσον αφορά τα έσοδα, αυτά αυξήθηκαν κατά 60% στα 14,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με ειδικούς, τα επίπεδα προσφοράς ξεπερνούν κατά πολύ τη ζήτηση, κάτι που έχει ανεβάσει σημαντικά τα ναύλα και αναμένεται να συνεχίσει να τα πιέζει ανοδικά. Ενδεικτικά τα rates από Κίνα σε ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 500% σε ετήσια βάση, σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την εταιρεία Freightos.

Άλλωστε πέρα από το κλείσιμο του καναλιού του Σουέζ και τα προβλήματα στο λιμάνι του Λος Άντζελες υπάρχουν παρατεταμένα προβλήματα σε λιμάνια της Κίνας, όπου μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα έμεινε κλειστό για πάνω από μια εβδομάδα.

Πάντως, ο δανέζικος όμιλος ανακοίνωσε σήμερα και την εξαγορά δύο εταιρειών μεταφοράς πακέτων, της Visible Supply Chain Management και της B2C Europe, στο πλαίσιο του σχεδίου της για να αναπτυχθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή