Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να καλέσει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του που παράγουν πετρέλαιο να ενισχύσουν την παραγωγή σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης, εν μέσω ανησυχιών ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη από την Covid-19.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν μίλησαν με εκπροσώπους του ντε φάκτο ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία αυτήν την εβδομάδα, καθώς και με εκπροσώπους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η συμφωνία του καρτέλ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο και έως το 2022 «απλώς δεν είναι αρκετή» σε μια «κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ανάκαμψης».

«Συνεργαζόμαστε με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών για τον καθορισμό των τιμών», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στο CNBC. «Οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα εξασφαλίσουν αξιόπιστο και σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό και ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη».

Ο ΟΠΕΚ+ πήρε την πρωτοφανή απόφαση τον Απρίλιο του 2020 να αφαιρέσει σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την αγορά σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές, ενώ οι αμερικανοί παραγωγοί επίσης μείωσαν την παραγωγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως