Τη δωρεά 500.000 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην Αλβανία ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και την ανακοίνωση έκανε με tweet του ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Η αμερικανική διπλωματία έχει κινητοποιηθεί για τη χορήγηση εμβολίων κατά της Covid-19 και σε άλλες χώρες, όπου υπάρχει έλλειμμα. Αλλά ειδικά η δωρεά προς την Αλβανία ήρθε μόλις λίγα 24ωρα αφότου τα Τίρανα αποδέχτηκαν το αμερικανικό αίτημα να συνεισφέρουν στο ζήτημα της φιλοξενίας Αφγανών προσφύγων, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί για να βρει λύση στη μαζική έξοδο από τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπλίνκεν, ο οποίος στο παρελθόν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά πως η Ουάσιγκτον ανταλλάσσει εμβόλια για διάφορες, κυρίως πολιτικές χάρες, η συγκεκριμένη προσφορά προς τον αλβανικό λαό είναι «δώρο που αντανακλά τις κοινές μας αξίες και τους αδιάσπαστους δεσμούς μεταξύ των λαών μας».

Υπολογίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει μέχρι τώρα πάνω από 110 εκατ. δόσεις σε πάνω από εξήντα χώρες. Η πλειοψηφία των δόσεων αυτών μοιράστηκαν μέσα από το διεθνές πρόγραμμα COVAX, όμως ένα μέρος οι Αμερικανοί το μοιράζουν, οι ίδιοι, κατά το δοκούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»