Η διεθνής επενδυτική φίρμα BC Partners επανακάμπτει και με τη συμφωνία εξαγοράς της Wind από τον Ομιλο United (τον οποίο και ελέγχει μετοχικά) διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του δεύτερου ανταγωνιστικού πυλώνα στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των media.

Η δήλωση του ισχυρού άνδρα της BC Partners, Νίκου Σταθόπουλου, με αφορμή την εξαγορά της Wind δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων: «Η Ελλάδα είναι μία κομβικής σημασίας αγορά για εμάς. Mε την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Αλλάζουν τα δεδομένα

Πάντως, το κλειδί της ιδιαίτερης ανάγνωσης της επενδυτικής επιλογής της BC Partners έχει να κάνει απολύτως με το μεγάλο εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα αλλά και με τα έργα και τις επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 που προωθεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Νίκος Σταθόπουλος είναι διευθύνων σύμβουλος (managing partner) και προεδρεύων της Eπενδυτικής Eπιτροπής και της Eκτελεστικής Eπιτροπής της διεθνούς εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, BC Partners, η οποία ελέγχει τη United Group. Μάλιστα, ηγείται των επενδύσεων της BC Partners στις τηλεπικοινωνίες και στα ΜΜΕ.

Η BC Partners με τις ελληνικές συμμετοχές της αυξάνει και άλλο τις αξίες του Ομίλου United που έχει δημιουργήσει στη ΝΑ Ευρώπη. Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων της Wind με τη Nova αλλάζει τα δεδομένα τόσο στην εγχώρια αγορά, καθώς η Wind διαθέτει συνολικά 4,2 εκατομμύρια χρήστες και έχει έσοδα άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, όσο και στο πεδίο της διείσδυσης και επιρροής των συμφερόντων της BC Partners στη ΝΑ Ευρώπη.

Επιπλέον η συγκέντρωση όλων αυτών των δυνάμεων ανοίγει την όρεξη για την επόμενη γενιά των επενδυτών που θα ήθελαν μέσα στα επόμενα χρόνια να εξαγοράσουν το ποσοστό της BC Partners στη United.

Ο Ομιλος United είναι μέλος του ευρύτερου ομίλου BC Partners, πολυεθνικού ομίλου επενδύσεων που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς όπως: (i) επενδύσεις μέσω εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων, (ii) πιστώσεις, (iii) ακίνητη περιουσία, και (iv) άλλους τομείς (περιλαμβανομένων επενδύσεων στους τομείς των επικοινωνίας, τεχνολογίας και τηλεόρασης).

Πολυεθνικός όμιλος

Αποτελεί έναν πολυεθνικό όμιλο εταιρειών με παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας υπηρεσίες σε 3,7 εκατομμύρια νοικοκυριά κατέχει σημαντική θέση στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας σε Βουλγαρία, Σλοβενία, Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Κροατία καθώς και ο δεύτερος σε μέγεθος διανομέας στο Μαυροβούνιο. Σε αυτές τις αγορές ο Ομιλος United παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και σταθερής τηλεφωνίας μέσω της ιδιόκτητης καλωδιακής του υποδομής καθώς και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε Βουλγαρία, Σλοβενία και Κροατία λειτουργώντας ως mobile network operator (MNO).

Ο Ομιλος κατέχει επίσης σημαντική θέση στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας ένα πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στις Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Μαυροβούνιο, μέσω της πλατφόρμας Total TV προκειμένου να καλύπτει και συνδρομητές που βρίσκονται εκτός της ιδιόκτητης καλωδιακής υποδομής του, ακόμα και απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Eντυπη έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις