Πτωτικά κινείται σήμερα ο χρυσός χάνοντας και το όριο των 1.800 δολαρίων, καθώς το δολάριο έχει πάρει από νωρίς την ανιούσα εν όψει της κρίσιμης αυριανής ομιλίας του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ, από την οποία οι επενδυτές ελπίζουν σε μηνύματα για το χρονοδιάγραμμα του tapering.

Συγκεκριμένα η τιμή του spot σημειώνει πτώση κατά 0,3% στα 1.784 δολάρια την ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά futures χρυσού υποχώρησαν στα 1.785 δολάρια.
Αντιστρόφως ο δείκτης δολαρίου ανεβαίνει κατά 0,23% στα 93,04 δολάρια.

Πάντως, η εξέλιξη των τιμών τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθούν από τα μηνύματα που θα δώσουν τα στελέχη της Fed, συμπεριλαμβανομένου και του Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ. Παρά το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολλοί αξιωματούχοι της Fed βγήκαν δημοσίως και υποστήριξαν την έναρξη του tapering, η αναζωπύρωση της πανδημίας μπορεί να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα που θα εφαρμόσουν τελικά.

«Για τον χρυσό, τυχόν σημάδια πως τα στελέχη της Fed θα δείξουν υπομονή εν μέσω της πανδημίας θα υποστηρίξουν τις τιμές» σχολιάζει σε σημείωμα της, η ANZ Research.
Ανάλογες τάσεις επικρατούν, πάντως, σήμερα και στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα. Το ασήμι υποχωρεί κατά 0,32% στα 23,70 δολάρια, η πλατίνα πέφτει κατά 1,42% στα 979,20 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 1,78% στα 2.387 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές