Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αμερικανική αγορά, αν και οι δείκτες παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ανεβαίνει ελαφρά κατά 0,08% στις 35.436 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,14% στις 4.489 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,02% στις 15.044 μονάδες. Χθες ο S&P 500 είχε «πετάξει για πρώτη φορά πάνω από τις 4.500 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας ξεχωρίζει η διαμόρφωση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 6,6% για το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το 6,5% της αρχικής καταγραφής και ελαφρά κάτω από το 6,7% που περίμεναν οι αναλυτές. Την ίδια ώρα οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 353.000, που ήταν μια μικρή αύξηση σε σχέση με τις 349.000, της περασμένης εβδομάδας.

Ουσιαστικά οι περισσότεροι αναλυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο ραντεβού των τραπεζιτών στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ και δη, στην αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Στο μεταξύ, ωστόσο, ήδη ο επικεφαλής της Fed Σεντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ «ξαναχτύπησε» επαναλαμβάνοντας την άποψη του πως το tapering θα πρέπει να αρχίσει σύντομα, άμεσα και να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Αν από την πλευρά του, ο κ. Πάουελ αποφύγει να ανοίξει τα χαρτιά του αύριο, το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί στην κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση τον Αύγουστο, που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη εβδομάδα. Κι αυτό με δεδομένο πως τα μετριοπαθή στελέχη του συμβουλίου, που θέλουν το tapering να καθυστερήσει, στέκονται στην αργή ανάρρωση της αγοράς εργασίας.

Εν αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων από το Τζάκσον Χολ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανεβαίνει ελαφρά στο 1,364%, ενώ το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,176.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,8% στα 67,71 δολάρια, μετά ωστόσο από ένα τριήμερο εντυπωσιακό ράλι, κατά το οποίο τα κέρδη του ξεπέρασαν το 8%. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός, που κατεβαίνει κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων στα 1.788 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street