Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, που παρατηρούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας και την Wood Mackenzie, οι τιμές ηλιακής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Είναι η πρώτη φορά που το οικιακό και το εμπορικό κόστος ηλιακής ενέργειας αυξάνονται παράλληλα από τότε που η εταιρεία παροχής ενέργειας άρχισε να παρακολουθεί τις τιμές το 2014.

Οι πιο σημαντικές πιέσεις στο κόστος προήλθαν από την άνοδο των τιμών για τις πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα και του αλουμινίου. Τα αυξημένα έξοδα αποστολής έπαιξαν επίσης ρόλο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιπτώσεων πιθανότατα θα αρχίσει να εμφανίζεται το 2022, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνολικά, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 5,7 γιγαβάτ ηλιακής ισχύος κατά την περίοδο. Αυτό σηματοδοτεί επίσης ένα άλμα 45% σε σχέση με το επίπεδο του 2020 καθώς η πανδημία πλήττει τη βιομηχανία.

«Η ηλιακή βιομηχανία συνεχίζει να επιδεικνύει ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη και η ζήτηση είναι υψηλή σε κάθε τμήμα», δήλωσε η Michelle Davis, της Wood Mackenzie. «Αλλά η βιομηχανία αντιμετωπίζει τώρα πολλές προκλήσεις. … Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων θα είναι κρίσιμη για την επέκταση της ανάπτυξης της βιομηχανίας και την επίτευξη στόχων καθαρής ενέργειας ».

Μια ξεχωριστή έκθεση της Rystad Energy που κυκλοφόρησε την Παρασκευή ανέφερε ότι οι τιμές των παγκόσμιων ηλιακών συλλεκτών αυξήθηκαν 16% φέτος σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης