Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, που παρατηρούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας και την Wood Mackenzie, οι τιμές ηλιακής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Είναι η πρώτη φορά που το οικιακό και το εμπορικό κόστος ηλιακής ενέργειας αυξάνονται παράλληλα από τότε που η εταιρεία παροχής ενέργειας άρχισε να παρακολουθεί τις τιμές το 2014.

Οι πιο σημαντικές πιέσεις στο κόστος προήλθαν από την άνοδο των τιμών για τις πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα και του αλουμινίου. Τα αυξημένα έξοδα αποστολής έπαιξαν επίσης ρόλο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιπτώσεων πιθανότατα θα αρχίσει να εμφανίζεται το 2022, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνολικά, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 5,7 γιγαβάτ ηλιακής ισχύος κατά την περίοδο. Αυτό σηματοδοτεί επίσης ένα άλμα 45% σε σχέση με το επίπεδο του 2020 καθώς η πανδημία πλήττει τη βιομηχανία.

«Η ηλιακή βιομηχανία συνεχίζει να επιδεικνύει ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη και η ζήτηση είναι υψηλή σε κάθε τμήμα», δήλωσε η Michelle Davis, της Wood Mackenzie. «Αλλά η βιομηχανία αντιμετωπίζει τώρα πολλές προκλήσεις. … Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων θα είναι κρίσιμη για την επέκταση της ανάπτυξης της βιομηχανίας και την επίτευξη στόχων καθαρής ενέργειας ».

Μια ξεχωριστή έκθεση της Rystad Energy που κυκλοφόρησε την Παρασκευή ανέφερε ότι οι τιμές των παγκόσμιων ηλιακών συλλεκτών αυξήθηκαν 16% φέτος σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Οι ζημιωμένοι της έκρηξης του ενεργειακού κόστους και οι χαμένες ευκαιρίες…
Ενέργεια |

Οι ζημιωμένοι της έκρηξης του ενεργειακού κόστους και οι χαμένες ευκαιρίες…

Η πρώτη αποτίμηση στελεχών της αγοράς ενέργειας και αναλυτών για τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις των τιμών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων CO2. Πλήγμα στα νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Οι χαμένες ευκαιρίες της βιομηχανίας. Προς αναδιάταξη η αγορά λιανικής.

Αποθήκευση ενέργειας – Ελάφρυνση κατά 240 εκατ. ευρώ του ενεργειακού κόστους μόνο με 2 μεγάλα έργα
Ενέργεια |

Αποθήκευση ενέργειας: Ελάφρυνση κατά 240 εκατ. ευρώ του ενεργειακού κόστους μόνο με 2 μεγάλα έργα

Πως το κράτος δεν θα δαπανούσε 150 εκ. ευρώ για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Η σημασία της αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία και της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας.

Σκιές… Κίτρινων Γιλέκων πάνω από την «πράσινη Ευρώπη»
Green |

Σκιές… Κίτρινων Γιλέκων πάνω από την «πράσινη Ευρώπη»

Οι διαρκείς και εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, που αποτυπώνουν – ανάμεσα στα άλλα – το κόστος της μετάβασης στο νέο μοντέλο της οικονομίας, προκαλούν ήδη κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις