Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες,ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία, διενήργησαν την Παρασκευή 24.09.2021 συνολικά 134.943 ελέγχους και κατέγραψαν 329 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 90.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας εφτά ημερών σε 16 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (98.396).

Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Επικράτεια

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ πραγματοποίησαν ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοιό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Διενεργήθηκαν 3 έλεγχοι, 2 σε υπηρεσίες δήμων και 1 σε κεντρική υπηρεσία υπουργείου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης στους υπαλλήλους τους.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στους φορείς που επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές-ελεγκτές κυμαινόταν μεταξύ 63,3-68,5% για τους υπαλλήλους των δήμων και στο 74% για τους υπαλλήλους του υπουργείου, ενώ δεν ανευρέθησαν υπάλληλοι που είχαν εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους. Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι παρείχαν υπηρεσία με φυσική παρουσία προσκομίζοντας πιστοποιητικό διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, ενώ καταγράφηκε μία περίπτωση υπαλλήλου ενός δήμου στον οποίο είχε εκδοθεί πράξη επιβολής προστίμου για τη μη συμμόρφωση με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου.

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ στο πλαίσιο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και λοιπές προνοιακές δομές πραγματοποίησαν ελέγχους σε δύο (2) ΜΦΗ χωρικής αρμοδιότητας Δήμων Ηρακλείου, Σπάρτης και Λάρισας. Σε σύνολο εκατόν σαράντα ένα (141) εργαζομένων, οι εκατόν τριάντα έξι (136) διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (εμβολιασμού 134 και νόσησης 2) ήτοι ποσοστό 94,45%.

Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ του συνόλου των εργαζομένων με επίδειξη εγγράφου στους ΕΕ από τον υπεύθυνο της κάθε δομής. Για τρεις  εργαζομένους δεν ήταν αποδεκτή η εργασία τους και δύο  ήταν σε κάποια μορφής άδεια. Δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε κάποια από τα ανωτέρω αντικείμενα.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 500€ για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα