Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής.

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, ψυχή της εφημερίδας ήταν οι εργαζόμενοί της, τα πρόσωπα δηλαδή εκείνα που μέσα από την έρευνα και τις απόψεις τους εργάστηκαν για την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Ο Διευθυντής Σύνταξης των «ΝΕΩΝ»,  Βαγγέλης Λιαλιούτης, εκ των παλαιοτέρων εν ενεργεία δημοσιογράφων της εφημερίδας, αφηγείται πώς «έζησαν» «ΤΑ ΝΕΑ» τη μεγαλύτερη ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, την Κρίση των Ιμίων, τη νύχτα 30 – 31 Ιανουρίου 1996.

«Νομίζω ότι μία από τις πιο μεγάλες κρίσεις, γιατί έχουμε κάνει πολλές εκλογές, έχουμε κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε κάνει τους Δίδυμους Πύργους, πολλά πράγματα…

»Νομίζω όμως ότι η πιο σημαντική μου [κρίση] γιατί ήμουν πολύ νέος, είναι το βράδυ των Ιμίων.

»Όλη η εφημερίδα μαζεμένη, έπρεπε να κάνουμε την πρώτη έκδοση γύρω στις 2 – 3 το πρωί. Την κάναμε. Μετά άρχισε όμως να αραιώνει ο κόσμος. Έφευγε ο ένας να πάει να κοιμηθεί, έφευγε ο άλλος να πάει να κοιμηθεί, έφευγε ο τρίτος να πάει όπου ήταν να πάει. Δεν μπορούσες να δουλέψεις μετά τις 3 π.μ.

»Έμεινα εγώ που είχα βάρδια και ένας πολιτικός συντάκτης, που έκανε το διπλωματικό ρεπορτάζ, ο Νότης Παπαδόπουλος, να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέχρι το πρωί.

»Όταν μάθαμε ότι έπεσε το ελικόπτερο, που είχε μέσα τρεις, ο Νότης είπε “E…μετά από αυτό πάμε για πόλεμο…”.

Ο τρεις έλληνες αξιωματικοί που σκοτώθηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

»Με το που ακούω τη λέξη ότι “πάμε για πόλεμο” με πιάνει ένας φοβερός βήχας, όμως τη δουλειά τη συνεχίσαμε, μέχρι που κάποια στιγμή κατά τις 6 νομίζω αποφάσισαν ότι δεν θα γίνει κάτι, ότι θα φύγουν τα καράβια και τελευταίο θα φύγει το ελληνικό πλοίο παίρνοντας μαζί του όσους είναι Έλληνες εκεί, και τη σημαία μας και θα τελειώσει η υπόθεση.

»Στείλαμε και αυτό το χειρόγραφο. Νομίζω ήταν 6 το πρωί…Έγινε και άλλη μία αλλαγή στην εφημερίδα, η τελευταία κατά τις 7 π.μ. και πήγαμε για ύπνο μέχρι το μεσημέρι που ξαναπήγαμε στο γραφείο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής