Η «Μεγάλη Παραίτηση» (Great Resignation) όπως έχει ονομαστεί η τάση μαζικών παραιτήσεων, που παρατηρείται στις ΗΠΑ, αναδεικνύεται σε όλεθρο για τις αλυσίδες εστιατορίων, οι οποίες προσπαθούν να βρουν προσωπικό για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση, μετά το πολύμηνο κλείσιμο της πανδημίας.

Αυτή την εβδομάδα, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας ανέφερε ότι τα ποσοστά παραιτήσεων στη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων έφτασαν το 6,8%, σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό του 2,9%.

Ο αναλυτής του Guggenheim, Γκρέγκορι Φράνκφορτ, σημειώνει ότι το ποσοστό παραιτήσεων στον κλάδο είναι πολύ υψηλότερο από το 5% που είχε παρατηρηθεί το 2006 και το 2019 και 4,1% κατά μέσο όρο τα τελευταία 20 χρόνια.

Σχεδόν 4,3 εκατομμύρια Αμερικανοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Αύγουστο, καθώς πολλοί άνθρωποι ζήτησαν υψηλότερους μισθούς εν μέσω ανάκαμψης από την πανδημία, επέλεξαν αλλαγές στον τρόπο ζωής ή δεν είχαν προσιτή φροντίδα για παιδιά τους.

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη βιομηχανία λιανικής και εστιατορίων εν μέσω απαιτητικών συνθηκών από το υπάρχον προσωπικό λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού και άλλων μέτρων, όπως οι απαιτήσεις μάσκας για τους πελάτες. Αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει τη συνολική απασχόληση, δεδομένου του μεγέθους και των δύο κλάδων », δήλωσε η Jessica Rabe της DataTrek σε μια ερευνητική σημείωση προς τους πελάτες της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή