Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία, από το μάλλον άκομψο σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός , Μπόρις Τζόνσον ο οποίος μιλώντας σε νέους είπε ότι μια καλή λύση για τον πλανήτη σήμερα είναι να ταϊζουμε ανθρώπους στα ζώα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το αστείο αυτό, τη ώρα που δεχόταν κριτική από τους νέους σχετικά με τα περιβαλλοντικά του σχέδια, ύψους 2,6 εκατομμυρίων λιρών .

Ετσι, θεώρησε την παραπάνω παραδοχή, ως μια λύση στην ανισορροπία στη φύση, όπου οι άνθρωποι και τα εξημερωμένα ζώα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των θηλαστικών στον πλανήτη.

Ο Πρωθυπουργός απαντούσε σε ερωτήσεις μαζί με την Τάνια Στιλ του WWF UK στην Downing Street, όταν κάποιο από τα παιδιά αναφέρθηκε στην ισορροπία της φύσης στη Γη.

Η κα Στιλ είπε στα παιδιά: «Νομίζω ότι πρέπει να φέρουμε τη φύση πίσω… Ο πλανήτης μας, το 97 τοις εκατό της μάζας των θηλαστικών σε αυτόν τον πλανήτη είναι άνθρωποι και τα ζώα μας, τα οικόσιτα ζώα μας. Μόνο 3 τοις εκατό απομένει για την άγρια ​​φύση».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν «τόσο λυπηρό» και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να ταΐσουμε μερικά από τα ανθρώπινα όντα στα ζώα».

Η κα Στιλ απάντησε: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε ψηφοφορία αργότερα και να ρωτήσουμε αν υπάρχουν υποψήφιοι». Ο κ. Τζόνσον πρότεινε επίσης ότι οι άνθρωποι στο μέλλον θα τρώνε περισσότερα υποκατάστατα κρέατος αντί για αληθινά.

Λίγο αργότερα, πάντως,  Βρετανός πρωθυπουργός έσπευσε να σοβαρευτεί, και παραδέχθηκε ότι ανησυχεί ότι η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα Cop26 θα αποτύχει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα