Εντυπωσιακά κέρδη ρεκόρ λόγω της μεγάλης ανόδου των ναύλων, αλλά και νέες επενδύσεις στη στεριά με την εξαγορά εταιρείας logistics, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου η δανική Maersk.

Η Maersk προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας logistics Senator International Freight Forwarding Group, η οποία έχει έδρα την Γερμανία με στόχο όπως τόνισε να παράσχει αυξημένη ευελιξία, ασφάλεια και προβλεψιμότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού βελτιώνοντας το επίπεδο υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Όπως υπογραμμίζει ο Όμιλος Senator διαθέτει ένα αξιόπιστο μεγάλο και σταθερό δίκτυο αεροπορικών πτήσεων, διηπειρωτικών σιδηροδρομικών μεταφορών, αποθήκευσης, διανομής και συσκευασίας σε πολλές περιοχές της  Αμερικής, της Ασίας, της Ευρώπης και τη Νότιας Αφρικής.

Η Maersk ανακοίνωσε επίσης για το τρίτο τρίμηνο του 2021 κέρδη ρεκόρ ύψους 5,461 δισ. δολ. έναντι μόλις 0,947 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και για το εννεάμηνο κέρδη ύψους 11,924 δισ. δολ έναντι 1,599 δισ. δολ. το εννεάμηνο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο της χρήσης του 2020 τα κέρδη της Maersk ήταν μόλις 2,900 δισ. δολ.

Τα έσοδα του δανέζικου γίγαντα των 736 υπό διαχείριση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανήλθαν στα 16,612 δις. δολ έναντι 9,917 δισ. δολ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και το εννεάμηνο ξεπέρασαν τα 43,28 δισ. δολ. έναντι  28,48 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν. Στο σύνολο της χρήσης του 2020 τα έσοδα είχαν ανέλθει στα 39,74 δισ. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία