Το προβάδισμα τους στις δημοσκοπήσεις έχασαν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια οι Τόρις του Μπορίς Τζόνσον και μάλιστα, όχι σε μία, αλλά σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις. Αιτία η οσμή των σκανδάλων διαφθοράς που αμαυρώνουν το κυβερνών κόμμα της Βρετανίας και το Γουέστμινστερ.

Στη πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μέσα στην εβδομάδα για λογαριασμό των Times, οι Εργατικοί φτάνουν στα ίδια επίπεδα με τους Τόρις, ενώ σε έτερη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Daily Mail η αξιωματική αντιπολίτευση περνά μπροστά με έξι μονάδες.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα η δημοσκόπηση της Daily Mail βρήκε πως το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η εικόνα των Συντηρητικών είναι αυτής ενός διεφθαρμένου και με κακή φήμη κόμματος, αλλά και πως τα δύο τρίτα των συντηρητικών ψηφοφόρων απαιτεί ένα δημόσιο «συγνώμη» από το κόμμα του.

Η αλλαγή κλίματος ήρθε σε συνέχεια ενός ακόμη σκανδάλου διαφθοράς που έπληξε το συντηρητικό κόμμα. Αυτή τη φορά επρόκειτο για τον βουλευτή και πρώην υπουργό Όουεν Πάτερσον, o οποίος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κοινοβουλευτικούς κανόνες περί lobbying ασκώντας επιρροή σε υπουργούς και αξιωματούχους για λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών από τις οποίες πληρωνόταν με παχυλές αμοιβές ως… σύμβουλος. Τα πράγματα δε, έγιναν χειρότερα όταν έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να τον καλύψει ώστε να… κουκουλώσει την υπόθεση.

Κυρίως το τελευταίο και η μεθοδευμένη προσπάθεια αλλαγής των κοινοβουλευτικών κανόνων έβαλαν δικαιολογημένα στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και των media, την Ντάουνινγκ Στριτ. Έκτοτε δε, έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για την σκλήρυνση του πλαισίου διέπει θέματα σύγκρουσης συμφερόντων από τους βουλευτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης