Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,4% σε εποχικώς προσαρμοσμένη ετήσια βάση φθάνοντας τις 745.000, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου. Οι πωλήσεις  τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν απότομα προς τα κάτω, στις 742.000 νέες κατοικίες , έναντι 800.000 που είχαν ανακοινωθεί, καθώς οι υψηλότερες τιμές αποτελούν εμπόδιο για αρκετούς που αγοράζουν κατοικία για πρώτη φορά.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στον πυκνοκατοικημένο Νότο, όπως επίσης και στις Μεσοδυτικές πολιτείες, ενώ μειώθηκαν στις Δυτικές πολιτείες και στις Νοτιοανατολικές.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, θα παραμείνουν αμετάβλητες στις 800.000. 

Η μέση τιμή μιας νέας κατοικίας εκτινάχθηκε κατά 17,5% τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στα 407.700 δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Στην αγορά εισήλθαν 389.000 νέες κατοικίες έναντι 378.000 τον Σεπτέμβριο. Τα σπίτια υπό κατασκευή αποτελούν το 62,2% , ενώ τα σπίτια που δεν έχουν κατασκευαστεί αντιπροσωπεύουν περίπου το 28%. Να σημειωθεί ότι η οικοδομική δραστηριότητα περιορίζεται  από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και υλικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή