Πρόταση να γίνει υποχρεωτική η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο πρωθυπουργός προτείνει μάλιστα να μπορούν να ταξιδέψουν μόνο αν την έχουν κάνει.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός με επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνει την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ώστε να ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προτείνω λοιπόν, η τρίτη δόση να αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν να ταξιδεύουμε ασφάλεια οι πολίτες άνω των 60 ετών στην ΕΕ. Αυτό, πρέπει να αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο αποδείχθηκε μια συλλογική επιτυχία που βοήθησε έτσι ώστε να επανέλθουν οι ασφαλείς μετακινήσεις από χώρα σε χώρα», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Φον ντερ Λάιεν: Να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σημερινή της ανάρτησή στα social media τονίζει την αναγκαιότητα του να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

«Η αξιολόγηση κινδύνου είναι σαφής: πρέπει να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό για να ελέγξουμε την πανδημία. Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η ενισχυτική δόση πρέπει να είναι διαθέσιμη για τους ενήλικες, με προτεραιότητα για άτομα άνω των 40 ετών και ευάλωτες ομάδες. Και ας κρατάμε τις αποστάσεις και φορέσουμε μάσκες», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κορωνοϊός – Ποινικές κυρώσεις σε γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο
Επικαιρότητα |

Αυστηρές ποινές για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω covid

Νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού που γονείς και κηδεμόνες κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους κατέθεσαν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης.