Στο πράσινο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, ανακάπτοντας από το sell-off της Παρασκευής, το χειρότερο σε διάστημα δωδεκαμήνου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στην ανάκαμψη των οικονομιών και στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 0,7%  στις 467,24 με τις μετοχές του κλάδου ενέργειας να ηγούνται των κερδών.

Στο πράσινο και οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 7.109,95 μονάδες, ο DAX κατά 0,16% στις 15.280,86 μονάδες και ο CAC40 κατά 0,54% στις 6.776,25 μονάδες.

Μετριοπαθείς ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην Wall Street με το σύνολο των επιμέρους δεικτών να ανακάμπτουν από το… άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκαν την Παρασκευή. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό, καθώς οι επενδυτές παραμένουν «μουδιασμένοι» απέναντι στον παγκόσμιο συναγερμό που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Όμικρον και οι άγνωστες συνέπειες της.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και σήμερα, Δευτέρα, τα ασιατικά χρηματιστήρια -μετά τη «βουτιά» της Παρασκευής- με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον.

Ανοδικά κινήθηκε και το πετρέλαιο κατα τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης των ευρωαγορών, μετά τη βουτιά 13% που κατέγραψε η τιμή του Brent την Παρασκευή, τη χειρότερη μέρα του χρόνου για τον μαύρο χρυσό. Τα futures του αργού Brent σημείωσαν άνοδο της τάξης του 2,8% στα 74,79 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Δευτέρας και τα futures του αργού WTI ενισχύθηκαν κατά 3,8% στα 70,78 δολάρια το βαρέλι.

Στα μάκρο της ημέρας ανακοινώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε στις 117,5 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 118,6 μονάδες τον Οκτώβριο. Η αιτία πτώσης ήταν η μείωση της αισιοδοξίας των καταναλωτών, που ήταν επιφυλακτικοί για το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, και τους πιθανούς νέους περιορισμούς.

Η μετοχή της  BT ενισχύθηκε κατά 6,1% μετά από δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο ινδικός όμιλο Reliance εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς για τη βρετανική εταιρεία. Στον αντίποδα, η μετοχή του γαλλικού ομίλου ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia υποχώρησε 7,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές