Πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις στις ΗΠΑ διέθεσαν περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια έκτακτης βοήθειας ενοικίου σε περισσότερους από 521.000 ενοικιαστές τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, προβλέποντας ότι δαπάνες από 25 ως 30 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν ή θα δεσμευθούν για τον ίδιο σκοπό μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι προσπάθειές του κατά το τελευταίο εξάμηνο ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις για τη διάθεση των ενισχύσεων, έχουν επιταχύνει την εισροή των ενοικιαστών που έχουν ανάγκη στο σχετικό πρόγραμμα, μετά τους αργούς ρυθμούς στην έναρξη της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: Capital Economics – Η εξέλιξη της πανδημίας είναι ο βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια

Κατά την τελευταία ενημέρωσή του για την πορεία του προγράμματος το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι ποσά μεγαλύτερα των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν διατεθεί σε ενοικιαστές.

Προγράμματα

Μόνο για το πρόγραμμα ERA 1, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τουλάχιστον το 80% του προγράμματος θα δαπανηθεί ή θα δεσμευθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, εννέα μήνες πριν από την προθεσμία που έχουν οι αποδέκτες της επιχορήγησης, για να καταβάλλουν τα αρχικά ποσά του προγράμματος.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, περισσότερες από εκατό πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις που λαμβάνουν επιχορηγήσεις είχαν διαθέσει το 95% των επιχορηγήσεων και περίπου 130 αποδέκτες είχαν αρχίσει τη διάθεση των επιχορηγήσεων από το πρόγραμμα ERA 2.

Το υπουργείο Οικονομικών ενθαρρύνει επίσης τις πολιτείες να χρησιμοποιήσουν άλλους οικονομικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων και 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων από χρηματοδοτήσεις για τον κορονοϊό και την οικονομική ανάκαμψη σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, διαθέτοντας πρόσθετη υποστήριξη στους ενοικιαστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή