Aνέκαμψαν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο τη Δευτέρα, μετά το sell-off της Παρασκευής, καθώς  ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδίωξε σήμερα να καθησυχάσει τους Αμερικανούς σε ομιλία που εκφώνησε  από τον Λευκό Οίκο δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν τη νέα παραλλαγή Όμικρον και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για πανικό» μπροστά στην εξάπλωσή της.

Ο δείκτης Dow Jones  κέρδισε περίπου 236,6  μονάδες και έκλεισε στις 35.135,94 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3% στις 4.655,27 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,9% στις 15.782,83 μονάδες.

«Εάν οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και φορούν τις μάσκες τους, δεν υπάρχει ανάγκη για lockdown», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως  δεν θα υπάρξουν νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Οι μετοχές έρχονται μετά από μια σύντομη συνεδρίαση την Παρασκευή κατά την οποία ο Dow σημείωσε τη χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο του 2020. Ο Dow υποχώρησε 905 μονάδες ή 2,5%. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,3% και ο Nasdaq  2,2%.

Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης αναδείχθηκαν στην κορυφή των αποδόσεων τη Δευτέρα με την Tesla να σημειώνει άνοδο 5,1 %, η Microsoft να ενισχύεται κατά 2,1% ,η Amazon κατά  1,6% και η Apple κατά 2,2%. Η μετοχή του Twitter έκλεισε με πτώση 2,7% μετά την είδηση ​​ότι ο διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ παραιτείται από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας .

Η Merck σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον Dow, με απώλειες 5,4%, αφού η Citi υποβάθμισε τη μετοχή της σε ουδέτερη από αγορά. Μία μετοχή που συνέχισε την τάση της Παρασκευής ήταν η Moderna, καθώς  αυξήθηκε κατά 11,8% τη Δευτέρα, μετά το άλμα της τάξης του 20% την Παρασκευή.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια άνοιξαν ανοδικά, κατέγραψαν σταθερή πτώση και στη συνέχεια ανέκαμψαν ξανά σε μια ασταθή συνεδρίαση. Η United Airlines σημείωσε άνοδο 0,7%, η Royal Caribbean κέρδισε 2,8% και η TJX Companies ενισχύθηκε κατά 1,9%%.

Άνοδο κατέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία και την παραλλαγή Όμικρον.

Σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί  την Παρασκευή, καθώς οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούν ότι στην αγορά εργασίας θα προστεθούν  581.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street