Η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω άνοδο, παρά τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ+ να προχωρήσει με τις προγραμματισμένες αυξήσεις στην παραγωγή, εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs Group.

Η επενδυτική τράπεζα βλέπει «πολύ σαφείς ανοδικούς κινδύνους» στις προβλέψεις της για το πετρέλαιο Brent κατά μέσο όρο στα 85 δολάρια το βαρέλι έως το 2023.

Οι αναλυτές της Goldman αναφέρουν ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών, εν μέσω ανησυχίας ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού θα βλάψει τη ζήτηση, είναι υπερβολικές και οι τρέχουσες τιμές προσφέρουν «επιτακτικές ευκαιρίες» για επανεπένδυση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent έπεσαν στα 66 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα την Πέμπτη, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, και στη συνέχεια ανέκαμψαν στα 70 δολάρια καθώς το καρτέλ κράτησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω άμεσες προσαρμογές, εάν χρειαστεί.

Η Goldman αναφέρει επίσης ότι βραχυπρόθεσμα, η αγορά πετρελαίου χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον προκειμένου οι τιμές του πετρελαίου να αρχίσουν να ανακάμπτουν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερα στοιχεία για μια σφιχτή φυσική αγορά για να ανεβάσει τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 80 δολάρια

Τονίζει ότι ενώ ο ΟΠΕΚ+ επανέλαβε συχνά επιφυλακτικά το περασμένο έτος, η απόφαση της Πέμπτης είναι συνεπής με προηγούμενες αποφάσεις για αύξηση της προσφοράς σε ένα ασθενέστερο περιβάλλον ζήτησης.

Και μειώνει τις εντάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία συντόνισε την απελευθέρωση των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων μεταξύ των μεγάλων καταναλωτών πετρελαίου τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδο των τιμών του αμερικανικού αργού σε υψηλό επτά ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων
Διεθνή |

Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων

Οι ινδικές startup στον κλάδο των ειδών παντοπωλείου προσελκύουν πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας καθώς τους υπόσχονται παραδόσεις εντός 10 λεπτών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια έκρηξη στο «γρήγορο εμπόριο»

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα για να κρατήσουν την ρευστότητα τους
Διεθνή |

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως η εποπτική αρχή της BDDK μετέφερε τις προτάσεις(;) της προς τις τράπεζες μέσω της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών, αποφεύγοντας δηλαδή εσκεμμένα να εκδώσει ρητή, γραπτή εντολή

Ουκρανικό: Πώς οι Αμερικανοί βοηθούν την Ευρώπη να αμυνθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Κρεμλίνου
Διεθνή |

Το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών για να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον κινητοποιεί τις εγχώριες αμερικανικές εταιρείες LNG, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή, ζητώντας κυρίως από το Κατάρ να καλύψει τυχόν ρωσικό κενό