Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζει σήμερα το bitcoin μετά τη χθεσινή βουτιά κατά περίπου 10.000 δολάρια μέσα σε μία ημέρα. Με τον τρόπο αυτό το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα, αλλά και ευρύτερα η αγορά των crypto, επιβεβαιώνουν τον τίτλο τους ως επενδύσεις υψηλού ρίσκου για πολύ γερά… νεύρα!

Αυτή την ώρα το bitcoin βρίσκεται και πάλι πάνω από τα 49.150 δολάρια, έχοντας ξεπεράσει το χθεσινό sell off που το οδήγησε σε πτώση κοντά στα 43.000 δολάρια. Συνολικά υποχώρησε κατά πάνω από 17% ή 10.000 δολάρια σε σχέση με το άνοιγμα της Παρασκευής περίπου στα 57.000 δολάρια.

Η βουτιά του bitcoin συμπαράσυρε και άλλα ψηφιακά νομίσματα και δη, το δεύτερο κυριότερο ether που επίσης κατέγραψε ελεύθερη πτώση σχεδόν στα 3.500 δολάρια το Σάββατο. Με τον τρόπο αυτό οι απώλειες του από το πρωί της Παρασκευής ανήλθαν σε πάνω από 16%. Αν και το ether επίσης ανακάμπτει σήμερα έχοντας επανέλθει πάνω από τα 4.150 δολάρια.

Η αγορά των crypto παρουσιάζει κλυδωνισμούς που αντανακλούν το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές και τα χρηματιστήρια διεθνώς λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον. Δεν είναι τυχαίο πως οι πιέσεις της Παρασκευής ήρθαν σε συνέχεια των απωλειών που κατέγραψαν και τα χρηματιστήρια και δη, οι τεχνολογικές μετοχές.

Συνολικά από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων, στις αρχές Νοεμβριόυ, οι απώλειες του bitcoin ανέρχονται περίπου στο 30% και οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν πως οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα χαρακτηρίζονται από διακυμάνσεις λόγω της αβεβαιότητας που έχει καλλιεργηθεί πλέον στις αγορές διεθνώς λόγω της Όμικρον.

Με βάση την πλατφόρμα Coingecko, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto μειώθηκε σχεδόν 15% στα 2,34 τρισ. δολάρια, όταν τον περασμένο μήνα είχε βρεθεί λίγο πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια λόγω κυρίως της εκτίναξης του bitcoin στα 69.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα