Υψηλά επίπεδα αντοχής επέδειξαν οι μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες, στο πλαίσιο των πρώτων stress test που διεξήγαγε η Τράπεζα της Αγγλίας εδώ και δύο χρόνια, καθώς η διαδικασία είχε «παγώσει» από το 2020 λόγω της πανδημίας.

Τελικά το χρονικό κενό δεν επιβάρυνε τον αγγλικό τραπεζικό τομέα με τον απολογισμό να εμφανίζει τις οκτώ κορυφαίες τράπεζες να είναι σε θέση να αντέξουν πολύ δυσμενή σενάρια, όπως τον πιθανό τριπλασιασμό της ανεργίας στο 11,9%, τη δραστική πτώση των τιμών των ακινήτων κατά 33%, αλλά και μια πολύ μεγάλη ανάσχεση της οικονομίας, έως και κατά 37% μέσα σε τρία χρόνια.

Πρόκειται δε, για τον πέμπτο συνεχόμενο γύρο stress test που όλες οι τράπεζες καταφέρνουν να περάσουν, δίχως να τους δίδεται εντολή να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις ή ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης τους, από το 2014 και τον ετήσιο απολογισμό αντοχής.

«Ο τελευταίος γύρος των stress test δείχνει πως ο τραπεζικός μας κλάδος είναι ανθεκτικός ακόμη και υπό τα πιο δύσκολα και ακραία οικονομικά σενάρια» επεσήμανε χαρακτηριστικά, εμφανώς ευχαριστημένη, η Τράπεζα της Αγγλίας. «Αυτό τέσταρε την ικανότητα των μεγάλων βρετανικών τραπεζών και της κοινωνίας να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη σοβαρό οικονομικό σοκ, πέρα από το οικονομικό σοκ της πανδημίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή