H δυναμική επέλαση των κρυπτονομισμάτων «άλωσε» και το άκρως συντηρητικό κάστρο των γερμανικών τραπεζών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ομάδα των γερμανικών αποταμιευτικών τραπεζών μελετά την πιθανότητα να προσφέρει στους πελάτες της ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για να μπορούν να παίξουν και να διαπραγματευτούν σε ψηφιακά νομίσματα.

Το σχέδιο συνιστά σαφώς μια ριζική μεταστροφή για τις γερμανικές αποταμιευτικές τράπεζες που ακολουθούν άκρως προσεκτικές και συντηρητικές επιλογές τόσο στις επενδύσεις τους όσο και στα δάνεια που χορηγούν.
Σημειωτέον πως το γκρουπ των αποταμιευτικών τραπεζών είναι το μεγαλύτερο στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο της Γερμανίας, με πάνω από 1 τρισ. ευρώ και περίπου 50 εκατ. πελάτες.

«Το ενδιαφέρον για crypto assets είναι τεράστιο» εξήγησε εκπρόσωπος των τραπεζών, εξηγώντας πως είναι δύσκολο πλέον να το αγνοήσουν.

Η όλη συζήτηση έρχεται σε ένα διάστημα που ο υψηλός πληθωρισμός προβληματίζει την αγορά και διαβρώνει τα εισοδήματα, ενώ η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων καθιστά μη ελκυστικές τις αποταμιεύσεις. Έτσι, οι Γερμανοί αναζητούν εναλλακτικές επενδύσεις είτε σε ακίνητα είτε σε άλλες ευκαιρίες, όπως αυτές που προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα, με αποτέλεσμα όπως σε άλλες χώρες, έτσι και στη Γερμανία, οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρείες να μην μπορούν να αγνοήσουν το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αγορά των crypto.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News