Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι από αύριο θα επιβάλλεται πενθήμερη καραντίνα σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και φτάνουν αεροπορικώς στην Ιταλία από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες, όπως και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (που να έχει γίνει το πολύ 24 ώρες πριν την άφιξή τους) ή μοριακό τεστ (με περιθώριο 48 ωρών).

«Σε εμάς οι μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο από το 0,2% του συνόλου των κρουσμάτων. Σε άλλες χώρες η παραλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και για τον λόγο αυτό, σκεφθήκαμε να εφαρμόσουμε την ίδια πρακτική που ισχύει για όποιον φτάνει στην χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο: το τεστ. Δεν νομίζω ότι το θέμα χρειάζεται υπερβολική σκέψη», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα La Repubblica από τις Βρυξέλλες, ιθύνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ότι «οι χώρες μέλη πρέπει να πληροφορούν την Κομισιόν για την λήψη τυχόν περιοριστικών μέτρων».

Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, «από την έδρα της ΕΕ έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στην αυριανή σύνοδο κορυφής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας