Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Περνάμε μια πρωτοφανή κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια και έχει έρθει στο επίκεντρο αυτό το σημαντικό δώρο που είναι η υγεία» σημείωσε ο κ. Πέτσας, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους οι πολίτες, για να είναι πιο προστατευμένοι. «Είναι απαραίτητο για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα στοιχεία των ειδικών αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο ήπια και με πιο μικρό χρόνο ζωής, ωστόσο τόνισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα. «Γι’ αυτό χρειάζεται να λάβουμε κάποια επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας» συμπλήρωσε.

Πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Για το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η επιτροπή των ειδικών θα προτείνει και το πότε θα ξεκινήσουν τα μέτρα, διευκρινίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να ξεκινήσει η εφαρμογή τους από τις 3 Ιανουαρίου. «Όταν εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για τα μέτρα, θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε και για το χρονοδιάγραμμά τους» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν συλλογική ωριμότητα και ατομική ευθύνη, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της πανδημίας. «Δεν θα την περιορίσουμε δραστικά, αλλά θα δώσουμε το απαραίτητο “οξυγόνο” στο σύστημα υγείας για τις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους