Συνολικά 87.565 έλεγχοι έγιναν χθες, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ οι 36.582 διενεργήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ανεστάλη η λειτουργία 4 καταστημάτων για 15 ημέρες, ενώ επιβλήθηκαν 491 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.και κατέγραψαν 617 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Περιφέρεια Αττικής

· Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μία σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου νυχτερινού κλαμπ και επέβαλε διοικητικά πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ  για εξυπηρέτηση πέντε πελατών (δύο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και τρεις χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης] και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για την κάθε παράβαση. Επιπλέον επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον κάθε πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000€ στον κάθε πελάτη με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και σύλληψή τους.

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Περιφέρεια Ηπείρου

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο-μεζεδοπωλείο) και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών για εξυπηρέτηση δύο (2) πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ στον κάθε πελάτη.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ  σε τέσσερα καταστήματα για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε εμπορικό κατάστημα για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα ύψους 600 ευρώ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

· Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) για μη τήρηση της επιβληθείσας κύρωσης της αναστολής λειτουργίας καθώς και επέκταση του χρόνου αναστολής λειτουργίας κατά 15 ημέρες.

Περιφέρεια Κρήτης

· Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μία σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για εξυπηρέτηση 7 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον κάθε πελάτη.

Επικράτεια

· Το Λιμενικό διενήργησε 6.835 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.

· Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. πραγματοποίησε 31 ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, που έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

· Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 4 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

· Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 7 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων