Σύντομα οι αγοραστές των νέων έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung θα μπορούν να περιηγούνται, να αγοράζουν και να πουλούν ψηφιακά προϊόντα σε τεχνολογία blockchain (NFT) μέσα από την οθόνης της τηλεόρασης. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας ‘Samsung Electronics’, οι νέες σειρές έξυπνων τηλεοράσεων – MICRO LED, Neo QLED και The Frame – θα έχουν από την αρχή μια ενσωματωμένη πλατφόρμα NFT.

Συγκεκριμένα, δήλωσε : “Πλατφόρμα NFT: Αυτή η εφαρμογή διαθέτει μια διαισθητική, ενσωματωμένη πλατφόρμα για την ανακάλυψη, την αγοραπωλησία ψηφιακών έργων τέχνης μέσω MICRO LED, Neo QLED και The Frame”.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα και ποιες NFT marketplaces θα διαθέτει (αν διαθέτει τέτοιες), όπως για παράδειγμα το OpenSea ή το Rarible.

Το κύμα της υιοθέτησης

Η τελευταία ανακοίνωση της Samsung έρχεται εν μέσω της ήδη έντονης απήχησης των NFT. Μόλις πρόσφατα, ο κολοσσός αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε την εξαγορά των RTFKT Studios, μιας κορυφαίας μάρκας που αξιοποιεί την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία για να προσφέρει συλλεκτικά είδη επόμενης γενιάς, που συγχωνεύουν τον πολιτισμό και το gaming. Στις 29 Δεκεμβρίου, η Ferrari υπέγραψε επίσης συμφωνία με την ελβετική εταιρεία Blockchain Velas για τη δημιουργία NFT για τους θαυμαστές της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News