Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ferrari αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι δημιούργησε μια νέα οργανωτική δομή και αλλαγές στην ηγεσία με στόχο να ενισχύσει την τεχνολογία και την αποκλειστικότητα των προϊόντων της, καθώς ο κατασκευαστής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων υιοθετεί την ηλεκτροκίνηση.

Ο Μπενεντέτο Βίγκνα, βετεράνος του κλάδου της τεχνολογίας και πρώην κορυφαίο στέλεχος της κατασκευάστριας ημιαγωγών STMicroelectronics, ανέλαβε τη θέση του CEO τον Σεπτέμβριο με στόχο να οδηγήσει τη Ferrari στη νέα εποχή της καθαρότερης, αθόρυβης και διασυνδεδεμένης κινητικότητας.

Λειτουργίες όπως η «Προϊοντική Ανάπτυξη και Έρευνα & Ανάπτυξη», «Digital & Data» και «Τεχνολογίες & Υποδομές» θα αναφέρονται τώρα απευθείας στον CEO, όπως ανακοίνωσε η Ferrari.

Ως μέρος της αναθεώρησης, η εταιρεία διόρισε τον Τζιανμαρία Φουλτζένζι -στη Ferrari από το 2002 και πρόσφατα επικεφαλής της εφοδιαστικής αλυσίδας στο αγωνιστικό της τμήμα- ως επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων.

Ο Ερνέστο Λασαλάντρα προσλήφθηκε από τον πρώην εργοδότη του Vigna STMicro για να γίνει επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Ferrari.

Η Σίλβια Γκαμπριέλι, η οποία εντάχθηκε στη Ferrari το 2019 από τη Microsoft, διορίστηκε επικεφαλής digital and data officer για να ενισχύσει «τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την εταιρεία».

Προώθηση καινοτομίας

«Η νέα οργανωτική δομή θα προωθήσει περαιτέρω την καινοτομία, θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και θα αυξήσει τη συνεργασία τόσο εσωτερικά όσο και με τους συνεργάτες», ανέφερε η Ferrari.

Η Ferrari προσέλαβε επίσης τον Αντζελο Πέσκι από την STMicro, όπου έχει εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια ασχολούμενος με τον οικονομικό σχεδιασμό, την αλυσίδα εφοδιασμού και τον σχεδιασμό προϊόντων, τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες. Διορίστηκε επικεφαλής αγορών και ποιότητας στην ιταλική εταιρεία.

Ο αναλυτής της Bestinver, Αντρέα Τροβαρέλι ανέφερε ότι η απόφαση του Βίγκνα να προσλάβει δύο κορυφαία στελέχη της STMicroelectronics υποδηλώνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος «στρεφόταν σε έμπιστους συνεργάτες για να βοηθήσει στην ανάκαμψή της και να βάλει τον εμβληματικό κατασκευαστή στην τροχιά της ηλεκτροκίνησης».

Σε μία από τις πρώτες σημαντικές κινήσεις του νέου CEO, η Ferrari τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι αλλάζει την ηγετική της δομή, με τρία κορυφαία στελέχη να αποχωρούν από την εταιρεία. Μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής τεχνολογίας Μάικλ Λέιτερς και ο επικεφαλής επέκτασης brand Νικολά Μποαρί, ο οποίος επέβλεψε την ώθηση της Ferrari πέρα από την επιχείρηση πολυτελών σπορ αυτοκινήτων, με την αποκάλυψη τον Ιούνιο της πρώτης In-house συλλογής μόδας της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης