Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για την διαδοχή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου, συνεχίζει να είναι ασαφής και σε συνεχή εξέλιξη.

Ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Βιτόριο Σγκάρμπι, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο «Καβαλιέρε» σκέφτεται να αποσυρθεί από την «κούρσα» για την προεδρία και να υποδείξει, ως υποψήφιο, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, πριν από λίγο μετέδωσαν ότι ο «μίστερ TV» προσπαθεί ακόμη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, πριν ανακοινώσει επίσημα την παραίτησή του από την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Πριν από λίγο, φέρεται να είπε σε βουλευτές του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, «δεν θέλω να απογοητεύσω όσους με εμπιστεύονται» και με σειρά τηλεφωνικών επαφών του, προσπάθησε – για ακόμη μια φορά – να εξακριβώσει αν υπάρχουν οι αναγκαίες ψήφοι για να μπορέσει να εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησε και με τους κεντροδεξιούς περιφερειάρχες, οι οποίοι είναι 14 σε σύνολο 20.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, πάντως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του διαδόχου του Σέρτζιο Ματαρέλα, την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να επισημοποιήσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας