H δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και η εκ νέου άνθιση της ζήτησης για δάνεια ώθησαν ανοδικά τις επιδόσεις της Bank of America για το τέταρτο τρίμηνο του έτους και μάλιστα πάνω από το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα τα κέρδη του τραπεζικού κολοσσού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 28% στα 7,01 δισ. δολάρια, ποσό που μεταφράζεται σε 82 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τα 76 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές. Την αντίστοιχη περίοδο του 2020, τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 5,21 δισ. δολάρια ή 59 σεντς ανά μετοχή.

Όσον αφορά τα συνολικά της έσοδα, αυτά κατέγραψαν αύξηση κατά 10% στα 22,17 δισ. δολάρια, ήτοι περίπου στα προβλεπόμενα επίπεδα των 22,2 δισ. δολαρίων.

Το τμήμα wealth management απέφερε έσοδα ρεκόρ ύψους 5,4 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 16%, ενώ κέρδη ρεκόρ ύψους 2,4 δισ. δολαρίων απέφεραν και οι χρεώσεις στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, με άλμα κατά 26%.

Πάντως, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες έτσι και η BoA έχει αρχίσει να προβληματίζεται για το αυξημένο κόστος από τον πληθωρισμό των μισθών. Για την BoA η επιβάρυνση ήταν σχετικά μικρή, κατά 6% στα 14,7 δισ. δολάρια, όταν συγκριτικά οι αυξημένες μισθολογικές δαπάνες στην JPMorgan ανήλθαν σε 17,9 δισ. (αύξηση κατά 11%) και στην Goldman Sachs στα 7,27 δισ. δολάρια (άλμα ύψους 23%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή