Ανακοίνωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τους εμβολιασμούς κυκλοφόρησε η ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στην επιλογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού και βρίσκεται πια σε πλήρη αδιέξοδο».

Από την ερχόμενη Τρίτη

«Από Τρίτη 1/2/2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες. Οι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν πρώτοι και η συντριπτική πλειονότητα ξεπέρασε το επτάμηνο.

Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτω θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση τον νόμο.

Διοικήσεις Νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάσθηκαν με την αναμνηστική δόση.

Πώς θα δουλεύουν τα Νοσοκομεία από Τρίτη 1/2/2022 με 10.000 ακόμη αποχωρήσεις συναδέλφων; Θα βουλιάξουμε!!!», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Θα προστεθούν στους 4.700

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι: «Οι εν λόγω συνάδελφοι θα προστεθούν στους 4.700 συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης συνάδελφοι που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθενται σε αναστολή.

Τι θα κάνει τώρα η κυβέρνηση; θα εφαρμόσει τον νόμο και θα θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή με την λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή θα σιωπήσει;

Και εάν σιωπήσει γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή; Γιατί συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθενται σε αναστολή; Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Τη σκληρότητα την εφήρμοσε και εξάντλησε στο υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους.

Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα.

Γιατί λοιπόν επιμένει η κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα νοσοκομεία;

Να αρθούν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή.

Μην διαλύετε το ΕΣΥ. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση υγειονομικών μονάδων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα