Η Αυστραλία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από τις 21 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, τερματίζοντας ορισμένους από τους αυστηρότερους και μακροβιότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας στον κόσμο.

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τα σύνορα της Αυστραλίας», είπε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ τη Δευτέρα.

«Εάν έχετε κάνει δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε πίσω στην Αυστραλία».

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της τον Μάρτιο του 2020 για να προστατευτεί από μια αυξανόμενη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για το μεγαλύτερο μέρος του χρονικού διαστήματος από τότε, οι Αυστραλοί απαγορεύεται να ταξιδέψουν εκτός της χώρας και μόνο σε λίγους επισκέπτες έχουν χορηγηθεί εξαιρέσεις εισόδου.

Πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία

Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα έχουν χωρίσει οικογένειες, έχουν πλήξει τη μεγάλη τουριστική βιομηχανία της χώρας και έχουν προκαλέσει μερικές φορές έντονες συζητήσεις σχετικά με το καθεστώς της Αυστραλίας ως σύγχρονου, ανοιχτού και εξωστρεφούς κράτους.

Με την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού της πέρυσι, η κυβέρνηση του Μόρισον χαλάρωσε σιγά-σιγά τους κανόνες για τους Αυστραλούς, τους μακροχρόνια διαμένοντες κατοίκους και τους φοιτητές.

Με την απόφαση της Δευτέρας θα αρθούν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ανώτατα όρια.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δήλωσε ότι «χαιρέτισε ιδιαιτέρως» την κίνηση αυτή της αυστραλιανής κυβέρνησης.

«Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν πολύ προσεκτική στην προσέγγισή της στους περιορισμούς στα σύνορα μέχρι στιγμής, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει μια αυξανόμενη δυναμική προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών – στις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και σε κάποιο βαθμό τη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε ο Φίλιπ Γκο, περιφερειακός αντιπρόεδρος της IATA για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Προτρέπουμε τις άλλες κυβερνήσεις στην ευρύτερη περιοχή να εξετάσουν παρόμοια μέτρα περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών στα σύνορά τους, ώστε να μπορέσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν την τόσο αναγκαία ανάκαμψη και να αποφέρουν τα μέγιστα οφέλη στις οικονομίες τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων