Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τις αγορές να παρακολουθούν με έντονη ανησυχία τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επέκταση των κυρώσεων κατά των ρωσικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,38% στις 33.131 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,84% στις 4.225 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,57% στις 13.037 μονάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του 2022, δηλαδή του τελευταίου διμήνου, ενώ ο S&P 500 βυθίστηκε ακόμη πιο κοντά στην είσοδό του σε bear market. Ο δείκτης των 500 ισχυρότερων αμερικανικών επιχειρήσεων υποχωρεί ήδη 10% από τα ιστορικά υψηλά στα οποία βρέθηκε στις 3 Ιανουαρίου.

Σε επίπεδο τίτλων, κολοσσός του λιανικού εμπορίου Lowe’s σημείωσε άνοδο άνω του 4% αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη και ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5%. Αρνητικά από την άλλη έκλεισαν οι Delta Air Lines στο -2%, η Tesla στο -4% και η Amazon στο -2%. Ισχυρή ήταν και η πτώση των λιανεμπορικών αλυσίδων, με την Macy’s να χάνει 5%, την TJX Companies να κλείνει στο -7%, ενώ απώλειες 3% σημείωσε η Best Buy και 2% η Nordstrom.

Στις ανησυχίες για τις προεκτάσεις που θα έχουν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία και τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στον ήδη αυξημένο πληθωρισμό που καλείται να αντιμετωπίσει η Δύση. Και σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αυξήσεις στις ενεργειακές τιμές, που θα προκαλέσει το «πάγωμα» του Nord Stream 2, θέτουν σε κίνδυνο τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Επομένως, το πιθανότερο σενάριο είναι οι επενδυτές να προτιμούν τη μείωση του κινδύνου, σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street