Στη θέση του προέδρου του Eurogroup Working Group, του σώματος που είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, συνεχίζει για δεύτερη θητεία ο Τόμας Σααρενχέιμο, που εξελέγη για πρώτη φορά την 1η Απριλίου του 2020.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τον επαναδιορισμό του Τόμας σήμερα (στην θέση του προέδρου), γεγονός που αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς του τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Τόμας είναι εξαιρετικά ενημερωμένος, επιμελής, επιδέξιος στο να χτίζει γέφυρες μεταξύ των κρατών μελών, ενώ δεν πτοείται από απαιτητικές εργασίες. Το EWG έχει το κατάλληλο πρόσωπο στο τιμόνι του για να υποστηρίξει τη φιλόδοξη ατζέντα μας για το Eurogroup», δήλωσε ο Πασκάλ Ντόναχιου, πρόεδρος του Eurogroup.

Του σημερινού διορισμού είχε προηγηθεί η εκλογή του Σααρενχέιμο από τα μέλη του Euro Working Group στις 18 Φεβρουαρίου.

Το EuroWorking Group

Το EWG προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup και προωθεί τον συντονισμό πολιτικών για συγκεκριμένα θέματα της ζώνης του ευρώ. Αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το γραφείο του προέδρου του EWG βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο Σααρενχέιμο επανεξελέγη επίσης πρόεδρος της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων καθηκόντων, συμβάλλει στην προετοιμασία των εργασιών του Ecofin και προωθεί τον συντονισμό των πολιτικών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή