Με καταιγισμό αγορών η Σοφοκλέους αποτίμησε τις αναφορές του Πούτιν για «θετική στροφή» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και με δεδομένη την καθολική εξάρτηση του επενδυτικού κλίματος των τελευταίων ημερών από τις εξελίξεις στη γεωστρατηγική κρίση, ο ΓΔ κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος, σταδιακά ανερχόμενος και κλείνοντας στα υψηλά ημέρας.

Βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο τραπεζικός κλάδος, τόσο από πλευράς τζίρου όσο και από πλευράς θετικών προσήμων, με τις 4 συστημικές να καταγράφουν και τα μεγαλύτερα πρόσημα στον 25άρη.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν υψηλή, επιρρωνύοντας την πεποίθηση ισχυρών επανατοποθετήσεων με την άμβλυνση των επενδυτικών κινδύνων που επέφεραν οι αναφορές του Ρώσου Προέδρου.

Αν και η κατεύθυνση των επόμενων ημερών θα εξαρτηθεί προφανώς από την επιβεβαίωση ή όχι της θετικής εξέλιξης, το βέβαιο είναι ότι η μεταβλητότητα τόσο στο ΧΑ, όσο και στα Διεθνή, παραμένει πολύ υψηλή και άμεσα συσχετισμένη με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε η μετοχή της Eurobank, καθώς πέραν από το γενικότερο θετικό κλίμα, πήρε ώθηση από τα ανακοινωθέντα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Η ειδησεογραφία λειτουργεί άκρως ενθαρρυντικά και ο μόνος λόγος που η ανοδική κίνηση σταμάτησε τόσο … νωρίς είναι η μερική αβεβαιότητα που προκάλεσε το κενό του Σαββατοκύριακου.

Για τη συνέχεια, ο Γενικός Δείκτης έχει να αντιμετωπίσει την αντίσταση των 860 μονάδων, εν είδει επιβεβαίωσης από την προ ημερών διάσπαση, με το επίπεδο των 730 να συνεχίζει να αποτελεί τη ζώνη υποδοχής, στην περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News