Υπέρ της Οδηγίας για την αύξηση της συμμετοχής γυναικών, μέσω ποσόστωσης, στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων επιχειρήσεων τάχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η ατζέντα

Η ατζέντα του συμβουλίου περιλάμβανε την προώθηση Οδηγίας για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, την καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση και την προώθηση της συμμετοχής των ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας, ενώ ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη στήριξης των προσφύγων από την Ουκρανία.

Ισότητα των φύλων

Ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε ότι τα ζητήματα ισότητας μεταξύ των φύλων και η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών είναι ψηλά στην ελληνική πολιτική ατζέντα και στήριξε την Οδηγία για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών, με τη μέθοδο της ποσόστωσης. Συμπλήρωσε, δε, πως η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στη λήψη αποφάσεων αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του εθνικού σχεδίου δράσης για την ισότητα των φύλων της περιόδου 2021-2025.

Διαφορετικότητα

Όσον αφορά την καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε πως η Ελλάδα είναι βαθιά αφοσιωμένη στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι μόνο καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της ελευθερίας και της κοινωνικής συνοχής, αλλά πως αποτελούν και ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης. Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «Ενημέρωση για τη Διαφορετικότητα» που σχεδίασε και υλοποίησε η χώρα μας, καθώς και στη συμπληρωματική πρωτοβουλία «Εκπαίδευση για τη Διαφορετικότητα», με στόχο συμμετοχής 1.600.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive